open-navfaktor-logo
search
Bosanska Gradiška
Oduzeti automobili: Od ranije poznati policiji vozili bez položenog vozačkog
Pripadnici policije u Bosanskoj Gradišci oduzeli su automobile od dvojice vozača, koji su uhvaćeni za volanom bez položenog vozačkog ispita i koji su višestruki povratnici u vršenju prekršaja, saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.
21.08.2020. u 17:09
get url
text

Naime, policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška jučer su izvršili su kontrolu putničkog automobila marke "sangjong muso" kojim je upravljao M.V. iz mjesta Gornji Podgradci, grad Bosanska Gradiška i kontrolu putničkog automobila "golf 4" kojim je upravljao B.D. iz Bosanske Gradiške.

- Izvršenom kontrolom policijski službenici su utvrdili da vozač M.V. i vozač B.D. upravljaju vozilima prije sticanja prava na upravljanje, kojom prilikom su počinili prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere, te izvršili privremeno oduzimanje gore navedenih vozila. Privremeno oduzimanje vozila je izvršeno od lica koji su višestruki povratnici u izvršenju prekršaja i koji imaju veći iznos neplaćenih novčanih kazni u Registu novčanih kazni - saopćeno je iz PU Bosanska Gradiška.

Dodaje se da će protiv njih Osnovnom sudu Bosanska Gradiška, Odjeljenju za prekršaje biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

- Policijska uprava Bosanska Gradiška će i u narednom periodu u okviru preventivne kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Vozi oprezno –putuj bezbjedno" nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezane za kontrolu učesnika u saobraćaju, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo - zaključuje se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.