open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Prodaju se u više trgovačkih lanaca: U omiljenoj grickalici pronađeni crvi
U Hrvatskoj su u originalnim pakiranjima pistacija, koje distribuira Interspar (kupljeno u Slavonskom Brodu), a na to tržište stavlja Intersnack (bivši Franck) iz Hercegovca, pronađeni crvi.
17.01.2024. u 08:48
get url
text

Evo što stoji u njihovoj objavi:

U septembru prošle godine u Intersparu u Kaštel Sućurcu i zagrebačkom Konzumu su se prodavali indijski oraščići i pistaciji u kojima su se pronalazili crvi i razni insekti.

Prije nekoliko dana u našičkim Plodinama su se u prepakiranim pistacijama našli - crvi. To se jučer (16. januar) dogodilo i s originalnim pakiranjima pistacijama koje distribuira Interspar (kupljeno u Slavonskom Brodu), a na hrvatsko tržište stavlja Intersnack (bivši Franck) iz Hercegovca, prenosi Slobodna Dalmacija.

Indijske oraščiće iz Konzuma kao i pistacije iz Plodina na hrvatsko tržište stavlja Marijan voće iz Dugog Sela.

O svemu je informiran i DIRH koji je odgovorio:

- Prisutnost crva u hrani može biti uzrokovano nehigijenskim uvjetima rukovanja s hranom te neprikladnim uvjetima skladištenja sirovine odnosno gotovog proizvoda. Također postoji mogućnost da je već sirovina inicijalno bila kontaminirana bez vidljivih znakova kontaminiranosti koje su tokom vremena čuvanja dovele do pojave prisutnosti crva i kvarenja hrane - kazali su, između ostalog, iz Glavnog inspektorata Hrvatske.

Kako je dalje navedeno u tekstu, građani se pitaju - "što se to događa s omiljenim grickalicama u kojima sve češće potrošači zatiču crve i razne insekte kojima tamo nije mjesto".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.