open-navfaktor-logo
search
Moskva
Putin na stadionu Lužnjiki govorio o jedinstvu ruskog naroda, ponosu na borce koji ratuju u Ukrajini
Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se prisutnima na stadionu Lužnjiki u Moskvi povodom godišnjice rata u Ukrajini, kao i Dana branilaca domovine, a koji je hvalio ruske vojnike koji se bore u Ukrajini i pozvao okupljene da povicima "Rusija, Rusija" pokažu svoju solidarnost za sve njih koji "brane domovinu".
22.02.2023. u 16:24
get url
text
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Više hiljada ljudi okupljenih na stadionu Lužnjiki, koji može primiti 81.000 ljudi, mahalo je bijelo-plavo-crvenim zastavama i slušalo domoljubne pjesme prije dolaska Putina.

- Bore se herojski, hrabro i odvažno. Ponosni smo na njih - rekao je Putin na događanju "Slava braniteljima domovine" organiziranom uoči praznika 23. februara posvećenim svima koji služe u oružanim snagama.

- Danas imaju podršku cijele zemlje - rekao je Putin govoreći o ruskim snagama u Ukrajini, dodajući da je upravo dobio najnovije izvještaje o stanju na frontu.

- Kada smo zajedno, nemamo premca. Za jedinstvo ruskog naroda! - poručio je Putin.

Kremlj na rat u Ukrajini gleda kao na "specijalnu vojnu operaciju" čiji je cilj zaštititi vlastitu sigurnost. Jučer je u govoru u parlamentu rekao da je rat u Ukrajini bio Rusiji nametnut te da je i sam narod Ukrajine postao "talac kijevskog režima i njegovih zapadnih gospodara, koji su zapravo okupirali tu zemlju u političkom, vojnom i ekonomskom smislu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.