open-navfaktor-logo
search
Višemjesečna istraga
Srbijanac "ojadio" banjalučko preduzeće za 2,2 miliona KM 
Sa računa preduzeća podigao oko 170.850 KM i prisvojio ih za sebe
01.08.2019. u 08:51
get url
text

Banjalučka policija podnijela je izvještaj protiv Miloša Šegana (36) državljanina Srbije zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela i firmi "M.K.R. Company" d.o.o. pričinio štetu od oko 2,2 miliona KM. Policija ga sumnjiči da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i dva krivična djela falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Na osnovu višemjesečne istrage, policijski službenici su utvrdili da se Šegan sumnjiči da je tokom 2012. i 2013. godine kao odgovorno lice preduzeća iz Banje Luke, iskoristio položaj i sa računa preduzeća podigao oko 170.850 KM i prisvojio za sebe, kao i da je uvezao 119 putničkih automobila, koje je kasnije prodavao fizičkim osobama, a dobijeni novac umjesto polaganja na račun preduzeća prisvojio za sebe.

Uglavnom se radilo o automobilima golf, passat, škoda i drugi. 

- Osumnjičeni je opisanim radnjama stekao ukupnu protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.260.000 КM, za koliko je pričinjena šteta preduzeću.  Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj osoba, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopćeno je iz PU Banja Luka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.