open-navfaktor-logo
search
Zenica
Uhapšeni u akciji "Mreža III" privedeni na ispitivanje
U akciji koja je usmjerena protiv 28 osoba, nakon pretresa, uhapšeno je njih 20, dok se za dvije osobe iz Maglaja još traga
18.12.2019. u 12:36
get url
text

Uhapšene u akciji kodnog naziva "Mreža III" koja je jutros istovremeno provedena na 31 lokaciji u Tešnju, Maglaju i Zavidovićima, policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona priveli su u Policijsku upravu 1 u Zenici na kriminalističku obrada.

U akciji koja je usmjerena protiv 28 osoba, nakon pretresa, uhapšeno je njih 20, dok se za dvije osobe iz Maglaja još traga.

Svi uhapšeni sumnjiče se za krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

Portparolka Uprave policije MUP-a ZDK Aldina Alić kaže da novih informacija o akciji zasad nema, a očekuje se da će tokom dana biti saopćeno više informacija o učinku akcije. 

Uprava policije MUP-a ZDK ovu akciju provodi u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, te postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici, Tešnju i Zavidovićima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.