open-navfaktor-logo
search
Traže odštetu
Roditelji žrtava u beogradskom masakru tužili dječaka ubicu i njegove roditelje
Roditelji ubijene djece u masakru u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" podnijeli su tužbu protiv dječaka ubice Koste K. i njegovih roditelja. 
09.08.2023. u 16:29
get url
text

VEZANI TEKST - Deseta žrtva: Preminula djevojčica koja je teško ranjena u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Podsjetimo, dječak Kosta. K. je 3. maja u školi ubio devet svojih vršnjaka i domara. Kako piše RTS, tužba (podnijelo ju je 27 osoba) se odnosi na naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usljed smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha, navela je Milica Veličković, portparolka Višeg suda u Beogradu.

Oštećeni su tražili da sud obavijesti tužene na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usljed smrti bliskog lica isplaćuju tu štetu u vidu "novčane rente".

Sud je odredio u odnosu na oca dječaka privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dječakove majke Viši sud u Beogradu donio je rješenje o privremenoj mjeri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.