open-navfaktor-logo
search
Duge cijevi na ulicama
U Trogiru još traje potraga: Bivši policajac upucao komšiju jer misli da ga žena vara s njim
Policija u Hrvatskoj i dalje traga za bivšim policajcem Brankom mamićem, koji je danas u Trogiruz, usred bijela dana na ulici pucao komšiji u glavu, nanijevši mu po život opasne povrede.
29.06.2023. u 22:24
get url
text

VEZANI TEKST - U Trogiru usred dana muškarac upucan u glavu, policija objavila sliku napadača

Prema pisanju hrvatskih medija, policija s dugim cijevima intenzivno, već satima pretražuje Trogir, Čiovo i okolinu.

Ovaj zločin desio se nekoliko stotina metara od policijske stanice.

Navodno je motiv ljubomora jer, kako su kazali mještani, Mamić je smatra da ga žena vara sa muškarcem kojeg je ranio.

Riječ je, inače, o čovjeku koji je nedavno pušten iz zatvora i koji je osuđen za porodično nasilje nad suprugom i djecom. Prijavljen je za sedam krivičnih djela. Mahao je pred njima pištoljem i prijetio da će ih ubiti.

Slobodna Dalmacija razgovarala je s Trogiraninom koji poznaje napadača Branka Mamića te je također, kao i Mamić, dio karijere proveo u splitskoj policiji.

- On je bio svojevremeno vođa operative u trogirskoj policiji i radio je u patroli tako da zna do u detalje kako policija postupa, koje su taktičke radnje i šta će ovi raditi. A nije glup. On je u policiju došao devedesetih kao pričuva, a vrlo je brzo primljen u aktivnu službu. Koliko znam, u penziju je otišao prije par godina i onda se počeo baviti kamenom i to je jako dobro radio. Nije pio niti se drogirao, ali znam da je kockao, i to žestoko. Viđao sam ga gotovo svakodnevno u gradu - rekao je sagovornik Slobodne i dodao da je, kada ga je vidio prije petnaestak dana, svojima u društvu rekao da je Mamić "pukao".

- Trogir je mali grad, svi se znamo i znaš kad primijetiš u nekoga da se nekako neobično ponaša. Bio je uvjeren da ga žena vara s tim momkom iako smo mu mi svi govorili da za to nema nikakve šanse i da je to glupost - rekao je.
Kaže i da je početkom ove godine Mamiću, nakon što je zbog ljubomore napao suprugu ispred djece te pucao iz pištolja u zid, policija oduzela oružje koje je legalno imao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.