open-navfaktor-logo
search
Prodaja droge
Banja Luka: Supruga osumnjičenog objavila izjavu svjedoka na Facebooku, pa uhapšena
Banjalučka policija uhapsila je u toku istrage u sklopu operativne akcije kodnog naziva "Alfa 2"  jednu osobu zbog sumnje da je počinila krivično djelo povreda tajnosti postupka.
25.09.2020. u 13:19
get url
text

Iz PU Banja Luka su saopćeni samo inicijali osumnjičene, a kako saznajemo, radi se o Tini Kantar, supruzi Bobana Kantara, jednog od osumnjičenih iz ove akcije.

- Policajci su došli do saznanja da je osumnjičena osoba na društvenim mrežama objavila fotografiju kompletne izjave svjedoka koji je saslušan u istražnom postupku i samim tim ugrozila spomenutog svjedoka, kao i samu istragu - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Izvršen je pretres telefona koji koristi osumnjičena, a pronađeni su podaci i sadržaji koji se mogu dovesti u vezu sa spomenutim krivičnim djelom.

- Sve mjere i radnje u okviru ovih aktivnosti preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda -  istakli su u banjalučkoj policiji.

Kako saznajemo iz istrage, sumnja se da je izjavu svjedoka Tini Kantar dostavio advokat njenog supruga, a ona je potom objavila na Facebooku. Ona je neposredno nakon akcije za neke banjalučke medije izjavila kako njen suprug nije vođa kriminalne grupe, da nema nikakve veze sa uhapšenima u "Alfa 2", osim nekih "porodičnih veza".

Akcija "Alfa 2" sprovedena je prije deset dana i tada su uhapšeni Miroslav Kalabić, Ostoja Kutić, Marko Antonić i Nikola Koprena, dok je akcijom obuhvaćen i Boban Kantar, a koji se već nalazio u pritvoru. Sumnjiče se za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, a u akciji je zaplijenjeno više od kilogram marihuane, ecstasy, kokain...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.