open-navfaktor-logo
search
Odgođeno ročište
Čitanje optužnice i iznošenje dokaza za ubistvo Petra Bajčetića krajem novembra
Za branioca po službenoj dužnosti postavljen je advokat Goran Nešković, koji će zastupati Vujovića dok se njegov izabrani branilac advokat Midhat Kočo ne javi sudu i ne bude zdravstveno sposoban da ga brani
28.10.2019. u 16:31
get url
text

Početak suđenja Bilećaninu Miljanu Vujoviću za pokušaj otmice i ubistvo Petra Bajčetića u Bileći u septembru 2016. godine, danas je po drugi put odgođeno.

Razlog je što Vujović nije imao branioca, a iako je u sudnici Okružnog suda Banja Luka bio prisutan advokat Milutin Koprivica, optuženi mu je otkazao punomoć, te insistira da ga brani advokat Midhat Kočo, koji zbog zdravstvenih problema nije mogao prisustvovati današnjem ročištu.

Vujović je kazao i da je kontaktirao advokata Gorana Neškovića, ali da on još nije zvanično preuzeo
predmet.

- Ovo je slučaj u kojem je odbrana obavezna – kazao je predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević, nakon čega se vijeća na kratko povuklo kako bi donijeli odluku kako nastaviti dalje.
Na kraju su zaključili da se za branioca po službenoj dužnosti postavlja advokat Goran Nešković, koji će zastupati Vujovića dok se njegov izabrani branilac, advokat Midhat Kočo, ne javi sudu i ne bude zdravstveno sposoban da ga brani.

Čitanje optužnice i početak izvođenja dokaza, odnosno saslušanje svjedoka, stoga je zakazano za kraj novembra.

Prema navodima optužnice Vujović se tereti da je tokom prve polovine septembra 2016. godine, na području Bileće, organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj vršenje krivičnih djela iznude i otmice, čiji su članovi postali Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedna, za sada, neidentifikovana osoba.

U optužnci stoji da je "potom je osmislio plan da zajedno sa Radmilovićem, Dendom i još jednim nepoznatim licem otme, a zatim i ubije Petra Bajčetića iz Bileće zbog međusobnih neraščišćenih odnosa, koji je i realizovan".

Protiv članova ovog udruženja postupci su već pravosnažno okončani. Radmilović je osuđen na 16 mjeseci zatvora, Denda na 13 mjeseci, Bjelica na godinu dana, a bivši policajac MUP-a RS-a Dragan Šarenac na šest mjeseci jer je pomogao u uklanjanju tragova.

Vujović je uhapšen tek u junu 2018. godine u Beogradu na osnovu potjernice i to sa lažnim dokumentima.

U optužnici protiv njega stoji da je napravio plan da Bajčetića otme kada naiđe putem Bileća – Trebinje, ali ga je onda izmijenio jer je saznao da oštećeni ipak neće otići na put nego ostati u Bileći.

Tereti se da je zajedno s nepoznatim muškarcem otišao u Bileću, a žrtvu su sačekali ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića. Kada je Bajčetić izašao iz automobila, Vujović i pomagač pokušali su da ga uguraju u drugo vozilo. Međutim, on se opirao i tada je ispaljen hitac iz pištolja koji je pogodio Bajčetića u glavu. Na putu do bolnice u Podgorici, podlegao je od zadobijenih povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.