Porodični dan

Djeca uživala na zabavi u Vilsonovom šetalištu

Objavljeno: 14.09.2018. u 21:02

Ova tradicionalna manifestacija pružila je građanima, a posebno djeci, veliku zabavu, edukaciju, rekreaciju i upoznavanje sa organizacijama i udruženjima sa područja općine Novo Sarajevo

Velika zabava u Novom Sarajevu

Općina Novo Sarajevo večeras je na Vilsonovom šetalištu organizirala je 13. tradicionalni Porodični dan kojem su prisustvovali brojni građani Sarajeva.

Ova tradicionalna manifestacija pružila je građanima, a posebno djeci, veliku zabavu, edukaciju, rekreaciju i upoznavanje sa organizacijama i udruženjima sa područja općine Novo Sarajevo.

Manifestaciju je otvorio općinski načelnik Nedžad Koldžo. Kao i prethodnih godina, Općina Novo Sarajevo pripremila je raznovrsne i zanimljive sadržaje i bogat zabavni program za sve generacije.

Na Vilsonovom šetalištu, između ostalog, predstavljene su aktivnosti Centara za zdravo starenje Općine Novo Sarajevo, radionice projekta  Vanškolske aktivnosti kojeg finansira općina, a realizira Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, kao i mnoge druge zanimljive aktivnosti udruženja  građana i sportskih društava sa područja općine.

Na Otvorenoj sceni nastupili su, između ostalih, Drum orchestra, učenici novosarajevskih osnovnih škola, plesni studio Lucca Dance i grupa Electric five.

Na prostoru oko otvorene scene bio je postavljen baby kutak, balon foto kutak, kutak za kostimiranje i vodoperive tetovaže, organizirale su se društvene igre i megaplesna zabava sa maskotama. Najmlađi su imali priliku učestvovati u igri pod nazivom "Velika potraga za obilježjima Novog Sarajeva“, a duž Vilsonovog šetališta vozio je veseli vozić.

Partneri Općini Novo Sarajevo u organizaciji manifestacije bili su Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo,  Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo, te JP ONSA, navodi se u saopćenju.

Značajan doprinos u organizaciji i realizaciji dali su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo, te III Policijske uprave Novo Sarajevo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije