Optuženi Milan Mitić (1960), u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za optužnicu kojom ga tereti Tužilaštvo BiH. Optuženi je obuhvaćen predmetom kodnog naziva "Lutka", ali je više godina bio nedostupan pravosuđu BiH. U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od osam godina.

Optužnica ga tereti, zajedno sa drugim osobama, za sudjelovanje u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 2006. godine, ubistvu Borisa Govedarice 2007. godine,  pljački transporta novca Pavlović international banke na području Han Pijeska 2005. godine, pokušaju pljačke transporta novca Nove banke A.D. Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljački novca JP BH Pošta 2008. godine.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za sudjelovanje u navedenim krivičnim djelima i predložena kazna je u skladu s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnih djela. Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne sud.

Sporazumnim priznanjem bit će u potpunosti okončan sudskih postupaka u predmetu kodnog naziva "Lutka", jednoj od najopsežnijih optužnica iz oblasti organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH, saopćilo je Tužilaštvo BiH.