open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Svjedok na suđenju optuženom za ubistvo Ćuluma: "Čuo sam glas koji pita, jesi li siguran da je to to?"
Slaven Marić, svjedok tužilaštva na suđenju Siniši Šakiću u Okružnom sudu Banja Luka za ubistvo Slaviše Ćuluma u maju prošle godine, potvrdio je danas da je u kritično vrijeme čuo pucnjavu, a onda je kraj njega prošao motor sa kojeg je čuo glas: ”Jesi li siguran da je to to, da je to on?”.
06.07.2021. u 15:51
get url
text

Šakića optužnica tereti da je zajedno sa nepoznatom osobom 15. maja prošle godine iz zasjede ubio Ćuluma u Dragočaju, u blizini njegove porodične kuće, nakon čega su počinioci pobjegli motociklom.

- Šetao sam s djecom i dok smo išli ka kući čuo sam pucnjavu. Radilo se o 7-8 brzih, uzastopnih pucnjeva, a 15 sekundi kasnije još nekoliko pojedinačnih. Poslije pet minuta čujem da putem Motike - Dragočaj nailazi motor, laganog zvuka, a onda glas kako govori: "Jesi li siguran da je to to, da je to on?" - rekao je Marić.

On je istakao da nije vidio motor od zelenila i šiblja, niti se mogao izjasniti koliko je osoba bilo na njemu, ali je uvjeren da je glas došao sa motocikla.

Iskazu ovog svjedoka prigovorio je Šakićev branilac, advokat Željko Šurlan, ocijenivši da "nagađa".

U banjalučkoj sudnici je svjedočio i 85-godišnji Ivo Bogdanović, čije je ispitivanje bilo otežano jer mu je sluh oštećen i nosi aparat.

Potvrdio je da je 15. maja prošle godine čuo pucnjavu, a kasnije je vidio motor koji je "proletio kao metak" sa dvojicom muškaraca u maskirnim uniformama.

- Taj dan sam na makadamskom putu vidio dva "dječaka"  u vojnim maskirnim uniformama. Nosili su pletene kape na glavi, preko lica su imali hiruršku masku, a jedan je nosio ruskak na leđima. Prošli su pored mene i rekli mi "zdravo". Odgovorio sam "zdravo", ali ih nisam smio gledati u oči - ispričao je svjedok.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.