open-navfaktor-logo
search
Pjevač čeka presudu
U banjalučkom sudu završen postupak protiv Halida Muslimovića
U Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas je završen dokazni postupak u predmetu protiv pjevača Halida Muslimovića zbog napada na bivšu partnerku Sonju Bašić.
03.02.2021. u 13:24
get url
text

Sudija Zoran Milojica nakon toga je pozvao odbranu i tužilaštvo da iznesu završne riječi, ali odbrana danas nije bila spremna, te će one biti iznesene naknadno. Nakon toga će sud donijeti presudu pjevaču za krivična djela tjelesna povreda i ugrožavanje sigurnosti po optužnici koju je protiv Muslimovića podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Muslimović je optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U optužnici se navodilo da je u jednom momentu zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda upet ugurao u auto i dovezao do Banje Luke, udarivši je nekoliko puta. Optužen je i da je, kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao "Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati".

Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina, kao i ugriz u predjelu ramena. Muslimović je tokom ranijeg svjedočenja odbacio navode da ju je kritične večeri udario, a tvrdio je i da se on od nje branio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.