open-navfaktor-logo
search
Uhapšena u Derventi
Vidovnjakinja iz Srbije osumnjičena da je magijom "skinula" oko 800.000 KM
Zorica Damnjanović (64) iz Zemuna uhapšena je u Derventi zbog sumnje da je na prevaru oštetila više osoba ubijedivši ih da će ih svojim natprirodnim moćima izliječiti i osloboditi crne magije, te ih oštetila za oko 800.000 KM.
29.09.2021. u 11:21
get url
text

Muškarca iz Oštre Luke oštetila je za ukupno 18.000 KM, ubijedivši ga da će ga svojim natprirodnim moćima izliječiti i osloboditi crne magije. Damnjanović je uhapšena u Derventi prilikom preuzimanja 5.000 KM, a ranije joj je oštećeni poslao 13.000 KM, pišu Nezavisne.

Od ranije je poznata ne samo dobojskoj policiji nego i hrvatskoj, gdje je jednu osobu oštetila za oko 400.000 eura (oko 782.000 KM). U Hrvatskoj se predstavljala kao majka Milanović iz riječkog manastira.

Oštećenom iz Oštre Luke se predstavljala kao Persida, a u Doboju je bila poznata kao vidovita Radenka.

Iz dobojske policije su saopćili da je ova "vidovnjakinja" objavljivala oglase na jednoj televiziji iz Srbije predstavljajući se pod različitim imenima te da ima mogućnost skidanja crne magije i izliječenja raznih bolesti.

Nakon što su je oštećeni kontaktirali u više navrata je od njih tražila novac i razne predmete koje su joj oni slali autobusom do određenih lokacija, a za te predmete je navodila da na njima treba obaviti određeni obred te da će ih nakon toga vratiti.

Predmete i novac koji su oštećeni poslali nikad im nisu vraćeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.