Serijal je kreiran u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Iervolino Studios Andrea Iervolina i Monike Bakardi, osnivača matične kompanije Iervolino&Lady Bacardi Entertainment (ILBE), a produkciju potpisuje Archangel Digital Studios (ADS) Miloša Bikovića. Serijal je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, saopćeno je iz Vučićevog kabineta.

- Proizvodnja ovakvog serijala nije važna samo za Iervolino Studios i Archangel Digital Studios, koji su partnerski izneli ovaj projekat, već i za srpsku kreativnu industriju, kao i za promociju naše zemlje u svijetu - istakao je Vučić i naglasio da će u znak zahvalnosti za poštovanje koje ukazuje Srbiji, kao i zbog brojnih projekata koji zapošljavaju veliki broj mladih ljudi, odlikovati Deppa na svečanoj ceremoniji na Dan državnosti Republike Srbije.

- Počastvovan sam odlukom da budem nagrađen ordenom za zasluge. Bit će mi velika čast da dođem u Srbiju 15. februara i prisustvujem svečanoj ceremoniji. Nastavit ću da radim na promociji vaše divne zemlje - istakao je Johnny Depp zahvalivši Vučiću na ukazanoj časti.

Projekat su, pored Johnnyja Deppa, predstavili i Andrea Iervolino, Monika Bakardi i Miloš Biković.

U toku sedmice svečano će biti otvoren i ogranak Iervolino Studiosa u Beogradu.

- Počastvovan sam dolaskom Johnnya Deppa u našu zemlju, posebno sam mu zahvalan na divnom poklonu "Silent Sparrow" koji sam dobio. Ipak, glavni utisak mi je taj, da nikada u posljednjih 10 godina nisam vidio takvu marljivost i posvećenost svih dama u mom kabinetu, jer su sve ostale da rade prekovremeno, dotjerale su se kao nikada do sada, a ja sam siguran da je to samo zbog mene, a nikako zbog Deppa - napisao je Vučić na Instagramu.