Boriša Falatar

Zelene politike su prioritet Naše stranke u Tuzlanskom kantonu

Objavljeno: 10.09.2018. u 21:34

Boriša Falatar posjetio je danas Lukavac i Gračanicu, gdje je razgovarao sa građanima o budućnosti BiH.

Falatar je razgovarao sa građanima o budućnosti BiH

Lukavčani su istakli kako je najveći problem u njihovom gradu ekološke prirode i to konkretno zagađenje zraka. I Falatar je posebnu pažnju skrenuo na taj problem.

- U Lukavcu se vidi golim okom zašto je BiH druga zemlja u svijetu po smrtnosti od zagađenja zraka. Ta činjenica će nakon izbora početi postajati prošlost. Zbog toga su zelene politike prioritet Naše stranke u Tuzlanskom kantonu – rekao je Boriša Falatar, kandidat Naše stranke za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Zvjezdan Karadžin, kandidat Naše stranke za Skupštinu TK, nakon razgovora sa građanima izjavio je: "Vrijeme odgađanja, prebacivanja odgovornosti, opravdavanja čekanjem izbora treba da stane. Pitanje zagađenja okoliša je jedan od najvećih, ako ne i najveći problem za gradove Tuzlu i Lukavac, tako da je krajnje vrijeme da se počnu provoditi konkretne mjere da se zagađenje prvo smanji, a onda, u što kraćem mogućem roku, svede na ono što je dopušteno po evropskim normama. Naša stranka je za Tuzlanski kanton to postavila kao jedan od vrhovnih prioriteta."

Kasne popodnevne i predvečernje sate Falatar je proveo u Gračanici, na glavnom gradskom šetalištu. Mnogi su prilazili da se upoznaju, slikaju, ali i porazgovaraju o mnogim temama, saopćeno je iz Naše stranke.

Građani su kazali da u Gračanici nedostaje zabavno-kulturnih događaja za mlade, pa je tako gračanička omladina primorana da u kasnim večernjim satima putuje u susjedne gradove, Doboj, Tuzlu i Srebrenik, kako bi se zabavili.

- Nekada smo imali diskoteku, kino, klubove, a sada poslije 11 sati nemate gdje. Kafići se tada zatvaraju, a oni koji bi još malo ostali da se druže, imaju opciju ili da sjede po parkovima, što je zimi teško izvedivo, ili da idu u druge gradove - objasnio je jedan od mladih Gračanlija.

Članovi Naše stranke u Gračanici su u večernjim satima, na glavnom šetalištu, organizovali druženje sa građanima uz "živu" svirku lokalnog benda. Pored Falatara, ovom događaju su prisustvovali predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, potpredsjednica Nasiha Pozder, Selim Bešlagić iz Tuzle, te vijećnici Naše stranke u OV Gračanica: Mirsad Čamdžić i Mirela Trepanić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije