open-navfaktor-logo
search
U Mostaru
Počeo sastanak lidera HDZ-a, Trojke i SNSD-a: Očekuje se razgovor o budžetu, (ne)funkcioniranju vlasti...
AUTOR: Fena/N1/Faktor
01.07.2024. u 14:33
get url
text
Počeo sastanak u Mostaru
Počeo sastanak u Mostaru
FOTO: Branka Soldo/FENA
U Domu HDZ-a u Mostaru počeo je sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na niovu BiH. 
Na sastanak su stigli predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, predsjednik Naše stranke Edin Forto i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.
Domaćin je predsjednik HDZ-a Dragan Čović koji je ranije rekao da očekuje dogovor "o ključnim pitanjima", između ostalog o budžetu institucija Bosne i Hercegovine za ovu godinu, kojeg koči SNSD.
240701_mostar_sastanak_3292
FOTO:
Branka Soldo/FENA
1 od 9
left-arrowright-arrow
Tema razgovora će biti funkcioniranje koalicije, koja zapravo ne funkcionira. 
Predsjednici stranaka Trojke (SDP, Naša stranka i NiP) su u Mostar stigli nešto prije 13 sati, dok je Dodik, kako je javio N1, stigao naknadno i do početka sastanka je odmarao u susjednom ugostiteljskom objektu.
Iz predsjednike stranaka, na sastanak su stigli zastupnici Naše stranke u bh. Parlamentu Predrag Kojović i Sabina Ćudić, zastupnik SDP-a Saša Magazinović, dok su sa Dodikom došli član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, premijer RS-a Radovan Višković i državni ministar Staša Košarac. Uz Čovića je tu predsjedsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto. 
Posljednji sastanak vladajuće koalicije održan je u maju, i na njemu ništa nije dogovoreno. Već duže vrijeme su sastanci partnera u vlasti bez konkretnih dogovora. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.