open-navfaktor-logo
search
Napravili mu sačekušu
Brat povratnika Bahrudina Guše: Teške povrede nanio mu je vozač načelnika Višegrada Marko Simeunović
U napadu koji se u utorak navečer desio u Višegradu brutalno je pretučen Bahrudin Gušo, povratnik u naselje Drinsko.
01.02.2024. u 15:09
get url
text

Zbog zadobijenih povreda u predjelu glave najprije je prevezen u višegradski Dom zdravlja, odakle je prebačen u Urgentni centar Kantonalne bolnice u Goraždu, a potom u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje se trenutno nalazi na liječenju.

Kako je potvrdio njegov brat Fahrudin, teške tjelesne povrede nanio mu je vozač načelnika Višegrada Marko Simeunović.   

Incident se dogodio ispred svečane sale na Bikavcu gde se održavala večer za privrednike kojoj je prisustvovao i Bahrudin.

- Znam da ih je načelnik općine pozvao na večeru privrednika u restoran Bikavac, međutim mom bratu koji je predsjednik Mjesne zajednice Drinsko napravili su sačekušu na izlazu iz restorana a napolju ga je dočekao načelnikov vozač Marko Simeunović i udario ga pištoljem. Da li je službeni pištolj ili ne ja ne znam, međutim postoje ljudi koji su to vidjeli, postoji videonadzor i mi ćemo sve to tražiti - naveo je Fahrudin Gušo.

Nada se da će policija istragu provesti kako treba te tvrdi da ništa neće prepustiti slučaju.

- Mi ovo nećemo pustiti i želio bih čuti da nam načelnik kaže razlog napada jer je načelnikov vozač to učinio. Sve što sam čuo o tome je da je urađeno iz nacionalnih razloga. Vjerujem da će policija raditi svoj posao, ako ne budu oni, ima međunarodna policija. Mi se nismo uplašili, ja sam dva brata izgubio '92. godine, ali nas ima još braće, nećemo pustiti ovo. Nisu nas uplašili - kazao je Gušo.  

Podsjetio je da se njegov brat Bahrudin u Drinsko vratio iz Austrije uz napomenu da je više puta pozivan na sastanke kod načelnika općine Višegrad te da je uvijek zagovarao pomirenje i zajednički život.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad identifikovali su osobu iz Višegrada koja se sumnjiči da je 30. januara 2024. godine oko 23.45 sati nanio teške tjelesne povrede osobi G.B. iz Višegrada.

VEZANI TEKST - U Višegradu brutalno pretučen bošnjački povratnik, zbog težine povreda prebačen u KCUS

- Policijsku stanicu Višegrad obavijestio je dežurni ljekar Doma zdravlja Višegrad da je u njihovu službu pristupila osoba G.B. sa povredama koje je po njegovoj prijavi zadobio 30.01.2024. godine oko 23.45 sati od strane njemu nepoznate osobe ispred salona u mjestu Bikavac, opština Višegrad. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo teške tjelesne povrede te ovlastio policijske lsužbenike da preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici su 31. januara identifikovali i pronašli osobu M. S. iz Višegrada nad kojim je u službenim prostorijama Policijske stanice Višegrad izvršena kriminalistička obrada. Dalji rad je u toku, naveli su iz PU Foča.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.