open-navfaktor-logo
search
Oglasio se i Erdogan
Dvije maskirane osobe izvele napad u crkvi u Istanbulu, ubijena najmanje jedna osoba
Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Ali Yerlikaya saopćio je da su dvije maskirane osobe izvele napad u crkvi u Istanbulu i da su ubili najmanje jednu osobu.  Yerlikaya je na društvenoj mreži X saopćio da se ovaj oružani napad dogodio tokom nedjeljne mise u crkvi Santa Maria u istanbulskom distriktu Sariyer u 11.40 sati po lokalnom vremenu.  
28.01.2024. u 14:50
get url
text

On je osudio napad i dodao da nadležne institucije rade na hvatanju počinilaca i istrazi o slučaju. 

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan osudio je oružani napad u crkvi Santa Maria i poručio da nadležne službe čine sve kako bi počinioci što prije bili uhvaćeni.

Šef Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske Fahrettin Altun saopćio je da je turski predsjednik Erdogan povodom današnjeg napada imao telefonske razgovore s lokalnim zvaničnikom Omerom Kalaylijem, svećenikom crkve Santa Maria Antonom Bulaijem i poljskim konzulom Witoldom Lesniakom.

- Naš predsjednik je cijeloj zajednici izrazio saučešće i poručio da se poduzimaju neophodni koraci kako bi se počinioci uhvatili što je prije moguće - naveo je Altun.

Altun je također podijelio video telefonskih poziva predsjednika Erdogana.

Dvojica maskiranih napadača izveli su oružani napad tokom mise u crkvi Santa Maria i ubile jednu osobu. U toku je policijska istraga i potraga za napadačima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.