open-navfaktor-logo
search
Tvrde iz NiP-a
FUP iz Općine Centar izuzeo dokumentaciju o nabavci web-stranice za više od 70.000 KM
Federalna uprava policije izuzela je iz Općine Centar dokumentaciju koja se tiče plaćanja općinske web-stranice za više od 70.000 KM firmi čiji je osnivač šef Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Alen Girt, saopćeno je jutor iz Općinske organizacije NiP-a, čiji članovi su i prijavili sumnju na nezakonitosti.
08.11.2023. u 10:00
get url
text

- Već nekoliko mjeseci Klub vijećnika Naroda i pravde u Općini Centar upozorava na nezakonitosti i netransparentan rad načelnika kojem je izglasan opoziv. Sve je počelo s nezakonitom organizacijom i sistematizacijom službi, a prema posljednjim informacijama, Federalna uprava policije izuzela je i dokumentaciju iz Općine, i to onu koja se tiče plaćanja nabavke web-stranice za više od 70 hiljada konvertibilnih maraka firmi, čiji je osnivač šef Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Alen Girt. I ovu indiciju na nezakonitost je prijavio Klub NiP-a, a naredni period će pokazati rezultate evidentne istrage i još niza stvari koje će isplivati na površinu - navodi se u saopćenju NiP-a.

Dodaju kako su "dokumenti koji ukazuju na nezakonitosti u vezi web-stranice došli sasvim slučajno do vijećnika, a sve ono na šta sumnjaju i što već mjesecima traže od načelnika, krije se od svih njih i javnosti".

Dodaju i kako su na posljednjoj sjednici Vijeća tražili ugovore i dokumente na što imaju pravo, ali i obavezu, te potcrtavaju kako ih "načelnik ne želi dostaviti vijećnicima zbog činjenice da time sebi otvara nove istrage".

- Lakše mu je populisati i optuživati vijećnike za tobože neusvajanje nacrta budžeta i time skretati pažnju s nezakonitosti kojim obiluje njegov dosadašnji mandat - navode iz NiP-a.

Ističu i kako će Klub NiP-a u narednim danima predati nove krivične prijave, te iskazuju očekivanja naglašavajući da je na nadležnim da istraže da li ih je bilo.

- Ako se po jutru poznaje dan, načelnik kojem je izglasan opoziv i koji u Tužilaštvu protiv sebe ima osam krivičnih prijava, ne treba voditi računa o referendumu, već o tome kako će odgovoriti na sva pitanja koja budu postavljena pred njega. Do sada su ih postavljali vijećnici i prema nama je imao nekorektan i snishodljiv odnos. Međutim, kada neko drugi bude pitao, tada će na površinu isplivati sve ono na šta upozoravamo mjesecima. Tada će morati odgovoriti. A odgovarat će, sigurno - poručili su u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.