open-navfaktor-logo
search
Trener Liverpoola
Klopp odbrusio novinaru: Bio si ovdje 5999 puta i ovo je pitanje zbog kojeg si došao?
Fudbaleri Liverpoola u subotu u 20. kolu Premiershipa gostuje kod Brightona, od kojeg imaju samo bod više na tabeli.  
13.01.2023. u 20:50
get url
text

Izabranici Jurgena Kloppa poraženi su u prošlom od Brentforda i izgubili su važan korak u borbi za Ligu prvaka, a Klopp je uoči utakmice govorio o brojnim problemima koje ima.

Liverpool je desetkovan povredama i Klopp je na početku konferencije za medije govorio o tome kako taj problem ne može riješiti na tržištu igrača.

Novinar Press Associationa Carl Markham pitao je Kloppa je li problem što na tržištu nema igrača za Liverpool, ne može ih nagovoriti da dođu ili je riječ o finansijama.

Klopp je tada potpuno izgubio živce i odgovorio mu monologom koji je trajao dvije minute.

- Bio si ovdje 5999 puta. Opet ti moram pričati priču o novcu? Stvarno? Ispočetka? Misliš li da imamo novca koliko želimo, ali ne kupujemo igrače čak i ako su nam dostupni - kazao je njemački strateg pa nastavio:

- To ti misliš o meni nakon svih ovih godina? Zašto onda postavljaš ovakvo pitanje, ako je odgovor očit? Zaista mi to nije jasno. Vozio si se dovde i ovo je pitanje zbog kojeg si došao? Znaš odgovor. Neću ti reći: Ma ne, imamo novca koliko god želimo i ne znamo što ćemo s njim. Možemo kupiti i dovesti koga želimo, ali nećemo to učiniti - dodao je ljutiti Klopp.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.