open-navfaktor-logo
search
Odluke
Nedim Uzunović razriješen dužnosti direktora Bosnalijeka, na čelo kompanije dolazi šampion u karateu
Nadzorni odbor Bosnalijeka je donio odluku o izmjenama na čelu kompanije, te je dosadašnji direktor Nedim Uzunović razriješen dužnosti, a na čelo kompanije imenovan je Adnan Hadžić.
04.10.2023. u 22:40
get url
text

- Nedim Uzunović će nastaviti pružati podršku Bosnalijeku, imajući u vidu njegovo iskustvo i znanje te činjenicu da je upravo za vrijeme njegovog upravljanja Bosnalijek izrastao u međunarodno prepoznatljivu kompaniju, koja danas posluje u 28 država i predstavlja lidera domaće privrede, sa gotovo 1.000 zaposlenih i više od 240 registrovana proizvoda.

Smatramo da ove promjene na čelu kompanije, uz zajednički rad i doprinos svih uposlenih neće uzrokovati problem u poslovanju kompanije te da će Bosnalijek nastaviti da niže uspjehe i u narednom periodu – saopćeno je iz Bosnalijeka, prenosi BiznisInfo.

VEZANI TEKST - Potvrđena optužnica protiv direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića

Podsjetimo da je Sud Bosne i Hercegovine nedavno potvrdio optužnicu protiv Uzunovića i još 10 osoba te četiri firme. Prema optužnici, prikupljena je nezakonita imovinska korist od 10,8 miliona KM.

Sportske.ba pišu da je novi direktor Bosnalijeka Adnan Hadžić bio karate reprezentativac Bosne i Hercegovine. Bio je dijelom poznate i uspješne reprezentacije koju je vodio rahmetli Suad Ćupina.

U svojoj sportskoj karijeri, Hadžić je bio i šampion Bosne i Hercegovine, a ostvarivao je uspjehe i na međunarodnim takmičenjima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.