open-navfaktor-logo
search
Preuzeta kazna
Nermin Šišić, osuđen na 40 godina zbog monstruoznog ubistva 15-mjesečne bebe, iz Crne Gore izručen u BiH
U organizaciji NCB Interpola Podgorica, uz podršku Sektora policije posebne namjene, jučer je realiziran transfer osuđenika Nermina Šišića, državljanina Bosne i Hercegovine, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopćila je Uprava policije Crne Gore.
27.12.2023. u 09:38
get url
text

Šišić je u Crnoj Gori pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 40 godina koju mu je izreklo vijeće Višeg suda u Podgorici zbog krivičnog djela teško ubistvo.

- Nakon što je Kantonalni sud u Tuzli, u ime Federacije Bosne i Hercegovine, priznao presudu Višeg suda u Podgorici, ovo lice je predato policijskim službama Bosne i Hercegovine na dalje izdržavanje kazne zatvora u Bosni i Hercegovini čiji je Nermin Šišić državljanin - saopćila je crnogorska policija.

Šišić kaznu izdržava zbog zbog teškog ubistva petnaestomjesečne bebe, sa čijom majkom Jelenom Jovović je živio.

Ona je osuđena na 20 godina zatvora za pomaganje u teškom ubistvu.

Oboje su uhapšeni nakon što je dječak 4. februara 2018. godine u bolnicu primljen bez znakova života s teškim povredama glave, a slučaj su policiji prijavili ljekari Hitne pomoći, nakon što su konstatovali da dijete po tijelu ima vidljive tragove nasilja.

Zbog toga se posumnjalo da je Šišić duže vrijeme zlostavljao bebu.

U Podgorici je Šišić radio kao građevinski radnik, a kako su nakon zločina ispričale komšije, u Jeleninu kuću uselio se oko pola godine ranije.

Ovaj Tuzlak je i odranije bio poznat bh. policiji po dužem spisku krivičnih djela.

On je u augustu 2017. godine osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda, ali je umjesto u zatvoru završio u glavnom gradu Crne Gore.

Općinski sud u Tuzli je utvrdio da je Šišić u aprilu 2017. godine oko ponoći na tuzlanskom brdu Iliničica napao mladića koji je automobilom bio na toj lokaciji.

Prišao je vozilu, razbio drškom pištolja staklo na vratima, otišao do svog vozila i pucao u pravcu nogu mladića i nije ga pogodio, te ga je udario drškom pištolja u glavu.

Ranije je osuđivan zbog teške krađe i pokušaja ubistva i bio je u zatvorima u Tuzli i Zenici.

Šišić je teško ranjen 2011. godine i tada je rekao da je u pitanju nesretan slučaj, odnosno da ga je slučajno upucao poznanik dok su gledali oružje u Goraždu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.