open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Oduzet "mercedes" Elvisa Keljmendija kojim je muškarac iz Visokog divljao po tramvajskoj pruzi
Sarajevska policija je od H. B. iz Visokog oduzela automobil "mercedes" vlasništvo E. K., a kojim je H. B. vozio po tramvajskoj pruzi koja je u fazi rekonstrukcije, saopćio je danas MUP Kantona Sarajevo.
29.12.2021. u 14:59
get url
text

Kako su naveli iz MUP-a, oni su poduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju počinjenih prekršaja, koji su objavljeni na društvenoj mreži-aplikaciji Tik-tok, sa audio i video zapisom. Tu je, kako su naveli, zabilježeno da NN osoba upravlja motornim vozilom, crne boje, po javnoj površini koja je u fazi rekonstrukcije tramvajske pruge, u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad, na dijelu koji nije namijenjen za odvijanje saobraćaja ove vrste vozila.

Policijski službenici Četvrte policijske uprave su danas od H. B. iz Visokog, na osnovu Naredbe dežurnog sudije za prekršaje Općinskog suda u Sarajevu, privremeno oduzeli "mercedes" registarskih oznaka K38-A-900, vlasništvo E. K. iz Sarajeva.

Nezvanično, vlasnik "mercedesa" je Elvis Keljmendi.

U zakonskom roku mjesno nadležna organizaciona jedinica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv H. B., zbog počinjenih prekršaja iz člana 36., 38. i 51. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, saopćeno je iz MUP-a KS.

@kelmendielvis1

@Crna Hronika danas smo se popravili stavili su znakove da se ne može proći pomoćnom trakom ali gužva je danas još veća bar za jedno auto

♬ Shqiptar - Gold AG

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.