open-navfaktor-logo
search
Nema ljudskih žrtava
Požar u Datci u Turskoj stavljen pod kontrolu: Evakuirano 3.520 ljudi, šteta nastala na 10 kuća
Ministar poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Vahit Kirisci izjavo je kako je požar u distriktu Datca, u provinciji Mugla stavljen pod kontrolu i da su u toku hlađenja požarišta.
14.07.2022. u 15:00
get url
text

Kirisci je kazao kako su akcije gašenja požara uspješno organizirane uz podršku Ureda za vanredne situacije (AFAD), Generalne direkcije za šumarstvo i drugih institucija. Zahvalio je ekipama na uspješnom radu.

- Požar je stavljen pod kontrolu. Počele su akcije hlađenja požarišta i trajat će koliko to bude potrebno. Nastala je šteta na oko 300 hektara šumske i oko 400 hektara poljoprivredne površine - kazao je Kirisci.

Dodao je kako je iz mjera predostrožnosti evakuirano 3.520 građana iz 450 domaćinstava. Šteta je nastala na 10 kuća, od toga na četiri je nastala veća šteta.

- Kada su u pitanju životi ljudi, nismo imali gubitaka. Izmještene su i brojne životinje, krupna i sitna stoka te košnice s pčelama - rekao je Kirisci.

Prema njegovim riječima, pojedini građani su osjetili posljedice dima.

Nakon što im je ukazana pomoć, s liječenja je otpušteno 13 osoba, a sedam je zadržano.

- Jedan od uposlenika općine ima opekotine trećeg stepena. Ali, hvala Bogu, nije u životnoj opasnosti - rekao je Kirisci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.