open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Predložen pritvor dvojici osumnjičenih kod kojih je nađeno 40 kg skanka
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nakon saslušanja osumnjičenih, uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Miodraga Vukoju (1997) i Nebojšu Mrdića (1993) iz Trebinja, državljane BiH.  
15.02.2024. u 11:32
get url
text

VEZANI TEKST - Na području Trebinja otkriveno oko 40 kg skanka

Mjera pritvora je predložena iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka b) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Uhapšeni su prilikom kontrole putničkog motornog vozila u graničnom području općine Trebinje, a detaljnim pregledom vozila u prtljažnom prostoru pronađeno je i privremeno oduzeto 40 kilograma opojne droge marihuana-skank.

Zapljena je izvršena od službenika Granične policije BiH u saradnji sa MUP-om RS-a. Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.