open-navfaktor-logo
search
Zaplijenjena droga
Predložen pritvor za troje uhapšenih u akciji "Vidikovac" 
Banjalučko tužilaštvo predložilo je pritvor za tri osobe koje su uhapšene u akciji "Vidikovac", u kojoj je zaplijenjeno oko 35 kilograma marihuane. 
20.02.2020. u 09:46
get url
text

Pritvor je predložen za Marka Kostića (23), Anastasiju Borić (21) i Marka Striku (21) svi iz Banje Luke. Sumnjiče se su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga u sticaju sa omogućavanjem uživanja droga. Ostali uhapšeni u ovoj akciji pušteni su da se brane sa slobode. 

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Policijske uprave Banja Luka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a.

-U periodu od 2017. godine do 18. februara 2020. godine, osumnjičena lica su držali radi prodaje i prodavali marihuanu korisnicima na području Grada Banja Luka - saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo. 

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.