open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatan prizor
Spasilac uhvatio djevojku koja je padala sa 14. sprata, intervencija snimljena kamerom
Trenutak u kojem je spasilac uhvatio tinejdžerku koja je padala sa balkona na 14. spratu zgrade u Rusiji je zabilježen kamerom.
20.03.2020. u 07:09
get url
text
Spasilac uhvatio djevojku pri padu
Spasilac uhvatio djevojku pri padu

Spasilac je bio na 13. spratu zgrade, u trenutku kada je uspio uhvatiti za noge djevojku koja je padala sa balkona iznad njega. Policija istražuje razlog zbog kojeg je djevojka, za koju se vjeruje da ima 15 godina, pala sa balkona.

Na prostoru ispod balkona je postavljen zračni jastuk, koji je, u slučaju da spasilac nije uspio u svojoj namjeru, trebao spriječiti najgori epilog. Djevojka se, prema pisanju ruskih medija, trenutno nalazi na bolničkom liječenju.

Okupljeni građani su nakon uspješne intervencije aplaudirali. Spasilac je identificiran kao Mikhail Dmitriev (32), a u izjavi za medije je ispričao da se djevojka „okliznula i pala“.

- Mislio sam samo na to da joj spasim život, a ne da ostavim da umre. Uspio sam je uhvatiti za zglobove i zajedno sa komšijom, koji se u tom trenutku držao za mene, izvukli smo je na balkon – ispričao je.

Djevojčica je u srijedu navečer sjedila na rubu svog balkona u gradu Irkutsk. Tom prilikom se okliznula i počela padati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.