open-navfaktor-logo
search
PU Doboj
Sprečavao policajce da uđu u stan, pa mu našli drogu i uhapsili ga
Policijski službenici Policijske uprave Doboj jučer su uhapsili Z. S. sa područja Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.
08.07.2023. u 14:24
get url
text

Uočili su ga u jednoj ulici u Doboju kako se sastaje sa jednom osobom, a kad je primijetio policajce, od sebe je odbacilo nepoznati predmet, saopćila je PU Doboj.

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj pretresen je stan koji osumnjičeni koristi u Doboju, a u kojem je zatečena i osoba S. S. iz Doboja.

U stanu je pronađeno i oduzeto šest vrećica marihuane i devet paketića amfetamina spid koji su bili namijenjeni za daljnju prodaju  i dvije digitalne vage.

- Z. S. i S. S. su odbijali da otvore ulazna vrata stana, nakon čega su policajci radi sigurnosti drugih ljudi i njihove imovine i sprečavanja Z. S. i S. S. da unište ili odbace predmete iz stana, uz pomoć fizičke snage ušli u stan. Z. S. je uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj - saopćila je policija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.