open-navfaktor-logo
search
Potvrdilo Tužilaštvo
Utvrđen identitet stradalih u nesreći kod Banje Luke: Poginula dvojica 22-godišnjaka
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka saopćilo je da je utvrđen identitet dvojice stradalih u saobraćajnoj nesreći koje se dogodila sinoć oko 21.50 sati u mjestu Novakovići kod Banje Luke.
15.06.2023. u 14:10
get url
text

VEZANI TEKST - Identitet još nije utvrđen: Dvoje mrtvih u slijetanju "porshea" s ceste kod Banje Luke

Poginuli su Sanel Nermin Aljić (22) iz Vukosavlja i Mirsad Aljić (22) iz Kiseljaka.

Kao što smo ranije objavili, u ovoj saobraćajnoj nesreći došlo je do slijetanje sa kolovoza vozila marke "porshe cayenne", kada su dvije osobe poginule, a dvije zadobile povrede.

Policija i tužilaštvo nisu mogli odmah utvrditi identitet stradalih.

U nesreći je učestvovao Nihad Aljić (46) iz Vukosavlja, koji je upravljao "porshe cayenneom", kao i putnik u pomenutom vozilu F. M. (29) iz Modriče, a koji su povrijeđeni i pružena im je ljekarska pomoć u UKC-u RS-a u Banjoj Luci.

FOTO: Vatrogasna jedinica Banja Luka 

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS-a su saopćili da je pacijent A. N. (1977) smješten na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Pacijent je zadobio povredu grudnog koša koja je adekvatno zbrinuta. Dodatna dijagnostika je u toku, a pacijent je svjestan i budan i trenutno stabilizovanog zdravstvenog stanja - naveli su.

Druga osoba, pacijent F. V.(1994) je smješten na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

- Pacijent je primljen u politraumatizovanom stanju, te je inicijalno zbrinut. U toku je dodatna dijagnostika, a pacijent je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja - naveli su iz UKC-a RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.