open-navfaktor-logo
search
Do posla bez kvalifikacije
Firma iz Konjica traži 350 novih radnika: Uvjet četiri razreda osnovne škole
Kompanija Igman Konjic je nedavno donijela odluku o prijemu 350 novih radnika u radni odnos na godinu dana, a riječ je o jednostavnim poslovima na mašinama i postrojenjima.
17.07.2023. u 11:02
get url
text

U javnom oglasu, koji je objavljen 14. juna 2023. godine, kompanija traži 350 izvršilaca na određeno vrijeme, odnosno na godinu dana. Riječ je o radnom mjestu radnik za jednostavne poslove, poslužilac mašina i postrojenja, za koji je jedan od uvjeta najmanje završena četiri razreda osnovne škole, piše Buka.

U pozivu nije navedeno šta je razlog povećanja broja zaposlenika za nekoliko stotina, a direktor Đahid Muratbegović je istaknuo opće uvjete i potrebnu dokumentaciju za apliciranje. Nakon provedene konkursne procedure, 350 radnika je i primljeno u radni odnos, a odluku je potpisao direktor.

Ova kompanija je također u aprilu ove godine raspisala konkurs za prijem u radni odnos 24 osobe na poslovima referenta za plan, analizu i kontrolu troškova, finansijskog knjigovođe, čuvara, referenta nabavke i kontrole alata, podešivača mašina, metaloglodača, mašinbravara, metalostrugara, referenta za obradu rezultata ispitivanja, tehnologa čaure i tehnologa laboracije.

Kasnije je obustavljeno održavanje pismenih i usmenih ispita u vezi s prijemom u radni odnos na ove pozicije, a što je prije mjesec ponovo nastavljeno.

Kompanija postoji od 1950. godine po odluci Josipa Broza Tita i danas proizvodi vojno i lovačko streljivo različitih kalibara. Igman je u većinskom vlasništvu Vlade FBiH od 51 posto, a 49 posto je u privatnom vlasništvu.

Igman trenutno zapošljava više od 1.300 ljudi, a među kojima je 700 žena koje rade na manje teškim poslovima, odnosno poslovima koji zahtijevaju preciznost, a ne veliki fizički napor. Odluku o novim zaposlenjima i spisak primljenih radnika možete pročitati ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.