open-navfaktor-logo
search
Presuda u Sarajevu
Ivazović za ubistvo sina dobio šest godina zatvora; Mehmedbašić najavio žalbu: "I on je žrtva"
Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu izreklo je danas presudu kojom je penzionisanog policajca Mujagu Ivazovića, koji je iz pištolja ubio svog sina Semira, osudilo na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora.
06.03.2020. u 17:59
get url
text

Ivazoviću je Vijeće, kojim je predsjedavala sutkinja Žana Knežević, za ubistvo izreklo kazno od pet godina i osam mjeseci, a za nedozvoljeno držanje oružja osam mjeseci, što mu je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od šest godina, potvrdio je za Faktor advokat Omar Mehmedbašić, branilac Mujage Ivazovića.

Ivazovića optužnica tereti da je 29. aprila u sarajevskom naselju Saraj - Polje, u stanu na četvrtom spratu gdje su živjeli, hicima iz pištolja ubio sina Semira.

Prema tužbenim navodima, kritične večeri Mujaga je ušao u svoju spavaću sobu gdje se zaključao, a njegov sin je tijelom udario u vrata sobe, izbivši bravu.

- Kada se Semir pojavio na vratima, optuženi je ispod jastuka uzeo pištolj, ispalivši jedan hitac u sina. Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak. Semir je tada pobjegao u kuhinju da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i usljed kojih je kasnije i preminuo - navodi se, između ostalog, u optužnici.

Mujagin branilac je tokom završnih riječi isticao da je Semir zlostavljao oca i majku, te da on kritične večeri nije imao namjeru ubiti sina, već da se branio od napada. Ukazivao je i na to da je njegov branjenik u dobi od 68 godina spavao s pištoljem te da to dovoljno govori o stanju u kojem je živio, kao i o ponašanju njegovog sina.

Kako nam je potvrdio, na ovu presudu uložit će žalbu Vrhovnom sudu FBiH.

- On je u pritvoru doživio težak infarkt i izgubio je sina, tako da je u svemu ovome i moj branjenik žtva, odnosno oštećeni - kazao je Mehmedbašić.

Također je najavio i žalbu na rješenje kojim je Ivazoviću produžen pritvor u kojem se nalazi od hapšenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.