open-navfaktor-logo
search
Pos'o dobar, a para laka...
Koliko će zaraditi Savo Milošević do baraža: Bez utakmica, a na račun će "leći" šestocifren iznos
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se plasirala na Evropsko prvenstvo 2024, a priliku za popravni imat će u martu naredne godine u baražu.
01.12.2023. u 08:06
get url
text

Zmajevi će 21. marta u polufinalu baraža ugostiti Ukrajinu, a pet dana kasnije pobjednik ovog duela bit će domaćin boljem iz drugog polufinala (Izrael - Finska).

A do tada naš državni tim neće imati utakmica, što znači da će selektor Savo Milošević do baraža "odmarati". Bar od utakmica, treninga i obaveza na okupljanju.

Milošević je najavio da će u narednim mjesecima obilaziti reprezentativce i razgovarati sa njima o predstojećim izazovima...

Za to vrijeme Milošević će primati plaću, a u tom periodu inkasirat će šestocifren iznos.

Selektorova plaća je tajna, ali je Milorad Sofrenić, član Izvršnog odbora FSBiH, u januaru 2021. godine kazao kako Savez za plaću može izdvojiti između 30 i 40.000 KM.

Kako god završi duel protiv Ukrajine, selektor i njegovi saradnici inkasirat će pet plaća. To u prijevodu znači da Milošević ima zagarantovanih 150, odnosno 200.000 KM.

Nadamo se da će se to na kraju isplatiti i da će nas ovaj selektor odvesti na EURO, a ne u još veću dubiozu - rezultatsku i finansijsku...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.