open-navfaktor-logo
search
Istraga se nastavlja
Nakon ispitivanja u SIPA-i, Kenan Uzunović pušten na slobodu
Kenan Uzunović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koji je jutros priveden u službene prostorije SIIPA-e, nakon ispitivanja u prostorijama te policijske agencije, pušten je na slobodu. 
22.02.2024. u 15:24
get url
text

VEZANI TEKST - Ko je Kenan Uzunović: Fudin, Nerminov, Ramin... Je li lagao o nuđenim milionima u kešu, za koga je igrao u Parlamentu?

Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je i priveden, a zbog sumnje u krivično djelo davanje lažnog iskaza. 

- Tužilaštvo Kantona Sarajevo nastavlja istragu u navedenom predmetu - kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

Iz Tužilaštva je jutros precizirano da su pripadnici SIPA-e po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Tužilaštva pretresli tri lokacije na području Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo, te je najavljeno da će Uzunović biti ispitan u svojstvu osumnjičenog.

- Nakon što je Kenan Uzunović, zastupnik u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta, u medijima rekao kako mu je nuđen novac da ne glasa za novu Vladu Federacije, Tužilaštvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet kako bi provjerilo takve navode.

Tokom davanja iskaza u svojstvu svjedoka, a na poziv Tužilaštva KS, Uzunović je lažno naveo da je svoj telefon kojim je snimio audiozapis u kojem mu se nudi novac od N. N. osobe, promijenio, a snimak izbrisao.

Međutim, istragom je utvrđeno da nije promijenio telefon, već ga je nakon saslušanja ugasio i prestao koristiti iako je znao da on predstavlja bitan dokaz u ovom krivičnom postupku - saopćilo je Tužilaštvo KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.