open-navfaktor-logo
search
Uhvaćen na djelu
Poznati ruski historičar opsjednut Napoleonom raskomadao ljubavnicu
Priznao je svoju krivicu- rekao je Sokolovov advokat, Aleksandar Počujev, navodeći da njegov klijent žali zbog toga što je učinio i da sarađuje sa policijom
11.11.2019. u 13:42
get url
text

Poznati ruski historičar Oleg Sokolov (63) priznao je da je ubio svoju 23-godišnju ljubavnicu.  Sokolova je policija uhvatila na djelu kako pijan pokušava da u rijeci sakrije torbu sa dijelovima tijela nesretne djevojke.

-Priznao je svoju krivicu- rekao je Sokolovov advokat, Aleksandar Počujev, navodeći da njegov klijent žali zbog toga što je učinio i da sarađuje sa policijom.

Kako prenosi BBC Sokolov je u rijeci pokušavao da sakrije torbu sa rukama Anastasije Ješčenko, nakon čega je policija u njegovom stanu pronašla raskomadano tijelo žene.

Sokolov je navodno rekao policiji da je Ješčenko ubio tokom svađe i da joj je potom odsjekao glavu, ruke i noge, prenosi britanski javni servis.  Također je kazao da se planirao riješiti dijelova tijela prije nego što javno počini samoubistvo odjeven kao Napoleon.

Profesor Sokolov je poznati ekspert za Napoleona, a dobitnik je i nagrade francuske Legije časti koju je ustanovio sam Napoleon Bonaparte  1802. godine, objavila je B92

Radio je na državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu. Sokolov  je zajedno  sa žrtvom napisao niz radova, a s njom je i živio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.