open-navfaktor-logo
search
Više djela
Tužilaštvo BiH o akciji "Klik": Hapse se osumnjičeni za primanje mita u zamjenu za zapošljavanje u DKPT
Pripadnici SIPA-e jutros su u akciji naziva "Klik" uhapsili dvojicu pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, a tim povodom oglasili su se i iz Tužilaštva BiH, po čijem nalogu je izvedena akcija.
20.07.2023. u 12:10
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA uhapsila dvojicu policajaca DKPT-a, u toku pretresi na pet lokacija

Kako su naveli u kratkom saopćenju, jutrošnje aktivnosti se odnose na otkrivanje i procesuiranje koruptivnog djelovanja uposlenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

- U okviru istrage prikupljeni su dokazi da su pojedini uposlenici ove policijske institucije, činili koruptivna krivična djela, zloupotrebljavali položaj, primali darove ili druge oblike koristi u zamjenu za pogodovanje pri zapošljavanju u DKPT-u i drugim institucijama - saopćili su iz Tužilaštva, dodavši da postupajući tužilac na terenu koordinira aktivnosti i istražne radnje pripadnika SIPA-e.

- S obzirom na to da su aktivnosti u toku, u ovom trenutku ne možemo davati više detalja ili informacija - naveli su iz Tužilaštva.

Iz SIPA-e je ranije rečeno da su u toku pretresi prostorija i privremeno oduzimanja predmeta na pet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Šipova i Sanskog Mosta.

Uhapšeni će biti sprovedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.