open-navfaktor-logo
search
U toku procedura
Tužilaštvo KS danas će tražiti pritvor za Bećirovića, advokat Mehmedbašić očekuje sutra ročište
Tužilaštvo Kantona Sarajevo danas bi do kraja radnog dana trebalo poslati zahtjev Kantonalnom sudu zahtjev za određivanje pritvora Anelu Bećiroviću, osumnjičenom za ubistvo svoje nevjenčane supruge Emire Maslan u sarajevskom naselju Alipašino Polje, potvrđeno je Faktoru iz ove pravosudne institucije.
15.11.2023. u 13:43
get url
text

VEZANI TEKST - Bećirović ispitan u Tužilaštvu, brigu o djetetu privremeno preuzeo Centar za socijalni rad KS

Prema informacijama kojima raspolaže Omar Mehemdbašić, advokat osumnjičenog, ročište bi trebalo biti održano sutra. Podsjetimo, nakon krim-obrade u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, Bećirović je jučer u poslijepodnevnim satima predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Bećirović je uhapšen u ponedjeljak navečer u stanu u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno sa četverogodišnjim djetetom. Tom prilikom prijetio je da će se ubiti, a policija ga je uspjela savladati i uhapsiti, a dijete je nepovrijeđeno predato Centru za socijalni rad KS.

U jučerašnjem izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova KS saopćeno je da Bećirović ima bogat policijski dosje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, ugrožavanje sigurnosti, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga...

Krajem prošle godine Općinski sud Sarajevo izrekao mu je zabranu približavanja žrtvi nasilja u porodici, nevjenčanoj supruzi, na udaljenosti od 500 metara koje je trebalo važiti dvije godine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.