open-navfaktor-logo
search
Presuda u Travniku
Vozeći pijan izazvao smrt suvozača: Azem Čauš osuđen na godinu zatvora
Utvrđeno je da je Čauš tada imao više od 1,14 promila alkohola u krvi
25.11.2018. u 23:00
get url
text

Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je na godinu dana zatvora Azema Čauša (28) koji je prije nekoliko mjeseci pijan skrivio nesreću u kojoj je poginuo njegov suvozač, 21- godišnji Irfan Perenda.

Stravična nesreća se dogodila 13. maja u Novoj Biloj kada je Čauš, upravljajući automobilom "audi A6"  i to brzinom od 17 kilometara na sat udario BMW. Pri tome se nije zaustavio već je nastavio voziti da bi potom izgubio kontrolu nad automobilom i udario u stablo pored ceste. Audi se odbio od stablo i udario u drugo stablo. Vozilo se na koncu zaustavilo kada je udarilo u autokuću "Matošević". Usljed siline udara automobilu je otpao točak. 

Irfan Perenda, koji je bio na mjestu suvozača, zadobio je povrede opasne po život usljed koji je preminuo nekoliko sati kasnije.

Utvrđeno je da je Čauš tada imao više od 1,14 promila alkohola u krvi. 

Kako stoji na stranici Kantonalnog suda u Novom Travniku, porodica preminulog mladića je upućena na parnični postupak ovom presudom, a Čaušu je osim jednogodišnje kazne zatvora izrečena i kazna zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jedne godine, a nakon pravomoćnosti presude. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.