open-navfaktor-logo
search
To će biti kad budem premijer
Milanović: Dok god SAD bude tlačio Hrvate u BiH, dobit će srednji prst, nek se žale vodovodu
Faktor/Index.hr
03.04.2024. u 22:05
get url
text
Zoran Milanović
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je svečanom mimohodu povodom 32. godišnjice Operacije Baranja 107. brigade HV-a.
Tom prilikom dao je izjavu za novinare, a između ostalog, dotakao se i Ambasade SAD-a u BiH i njihovog stava u vezi sa Južnom plinskom interkonekcijom.
Podsjetimo, američki državni sekretar Anthony Blinken pozvao je ranije hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana i ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da utječu na Dragana Čovića kako bi prestao, kako se navodi u pismu, s opstrukcijama izgradnje Južne plinske interkonekcije kojim bi se BiH priključila na hrvatski plinovod i LNG terminal na otoku Krku.
Milanović je danas rekao da mu se Ambasada SAD-a u BiH "nešto obraća" jer je rekao da se ponašaju neprijateljski prema Hrvatima u BiH.
- Da. A to kad sam rekao da se ponašaju neprijateljski, to sam rekao biranim riječima. Oni rade puno gore stvari. Radi nekakvih sitnih šićardžijskih interesa, neki ćoškari koji prodaju plin, pa kao da se riješimo ruskog plina. Pozdravljam. Ali nećete nam američki utjerivati. I neće to ići preko hrvatskog terena bez da se nas pita i da mi damo tapiju. I dok god budete tlačili Hrvate u BiH, dobit ćete srednji prst. Jel' jasno to? Evo, tako će biti kad ja budem premijer. Pa nek' se žale upravi vodovoda - rekao je Milanović, prenosi Index.
On je, podjsetimo, ranije kazao da plinovod Južna plinska interkonekcija koji bi povezao Hrvatsku i BiH nikome nije sporan, ali ne pod uvjetima koje nameću Amerikanci poput "kolonijalnih terorista".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.