open-navfaktor-logo
search
Demonstranti prekidali američkog državnog sekretara
Protesti tokom Blinkenovog obraćanja u Senatu: Bit ćeš zapamćen kao koljač Gaze
Blinkenovo izlaganje je zaustavljeno još najmanje četiri puta dok su demonstranti pokušavali skrenuti pažnju na tekuću američku podršku izraelskom ratu u opkoljenom Pojasu Gaze, nazivajući invaziju "bolesnom" i "poremećenom"
AUTOR: Anadolija
21.05.2024. u 22:21
get url
text
Antony Blinken u Senatu, u pozadini demonstranti
Antony Blinken u Senatu, u pozadini demonstranti
FOTO: Defense Now/Screenshot
Propalestinski demonstranti su danas u više navrata prekidali američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena dok je govorio pred Komitetom za vanjske poslove Senata, javlja Anadolija.
- Blinken, ostat ćeš upamćen kao kasapin Gaze - povikao je jedan demonstrant dok ga je policija Kapitola udaljila iz sale.
- Ostat ćete zapamćeni po ubijanju nedužnih Palestinaca - potom je dodao.
Blinkenovo izlaganje je zaustavljeno još najmanje četiri puta dok su demonstranti pokušavali skrenuti pažnju na tekuću američku podršku izraelskom ratu u opkoljenom Pojasu Gaze, nazivajući invaziju "bolesnom" i "poremećenom" i više puta nazivajući Blinkena "ratnim kriminalcem".
- Zaustavite genocid! Zaustavite genocid! Zaustavite genocid! - vikala je još jedna starija demonstrantica dok su je izvodili iz sale.
- On je ratni zločinac. Krv 40.000 ljudi je na vašim rukama. Krv 40.000 Palestinaca je na vašim rukama - uzvikivao je još jedan demonstrant.
Svjedočenje najvišeg američkog diplomate dolazi u trenutku kada izraelski napad na Gazu ulazi u osmi mjesec usred kontinuiranog nemilosrdnog bombardiranja koje je dovelo do razaranja širokih razmjera i masovnog raseljavanja širom Pojasa Gaze.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.