open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Vođa Trumpove predizborne kampanje pozitivan na COVID-19
Bill Stepien, vođa predizborne kampanje Donalda Trumpa, predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, pozitivan je na koronavirus.
03.10.2020. u 10:19
get url
text

Vijest je potvrdio portparol kampanje Tim Murtaugh. Prethodno američki mediji su objavili da je Stepien dobio dijagnozu u petak i da ima "blage simptome slične gripi". Ronna McDaniel, predsjedavajuća Republikanskog nacionalnog komiteta, također je u petak objavila da je pozitivna na COVID-19, te se tako pridružila Trumpu, prvoj dami Melaniji, predsjednikovoj bliskoj saradnici Hope Hicks i mnogim drugim.

Stepien, koji je bio sa Trumpom na prvoj predizbornoj debati u utorak, otišao je u izolaciju do oporavka. Kada je riječ o Trumpu, doktor Bijele kuće kazao je da je njegov medicinski tim "izabrao pokretanje terapije Remdesivirom". Doktor Sean Conley rekao je da Trumpu "ide jako dobro i da mu ne treba dodatni kisik".

Conley je istakao da je preporučio Trumpu da ga premjeste u Nacionalni vojni medicinski centar "Walter Reed" na daljnje praćenje. U prvom Trumpovom tvitu iz "Waltera Reeda" otkako je tamo prevezen u petak navečer, predsjednik je rekao:

"Dobro mi ide, mislim! Hvala svima. Ljubav!!!". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.