open-navfaktor-logo
search
Po nalogu Suda BiH
Akcija SIPA-e u tri grada, oduzeli 22 kartona "cedevite" različitih okusa
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u prethodnom periodu, po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva, Posušja i Tomislavgrada realizovali operativnu akciju "Cedevita", kojom prilikom su izvršili pretrese na više lokacija.
04.05.2023. u 12:11
get url
text

Operativna akcija je realizovana zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 149. stav (2), (3), (5), (6), (8) i (9) Zakona o industrijskom vlasništvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina "cedevita" proizvoda i to oko 22 kartonska paketa "cedevite" različitih okusa, za koje se sumnja da su pakovane u vrećicama bez printanog laserskog koda, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona, saopćila je SIPA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.