open-navfaktor-logo
search
Talentovani Brazilac
Golgeterski post: Tinejdžer tri mjeseca nakon potpisa za Real Madrid nije postigao pogodak
Real Madrid je u decembru je potvrdio transfer brazilskog čuda od djeteta Endricka (16).
23.02.2023. u 18:03
get url
text

Napadač brazilskog Palmeirasa će se Kraljevima priključiti 2024. godine kada napuni 18 godina. 

Endrick će tako krenuti stopama svojih sunarodnjaka Viniciusa i Rodryga, čije je potpise Real osigurao kada su bili maloljetni, a novom klubu pridružili su se onda kada su postali punoljetni.

Fiksna cijena koju je Real Madrid platio Palimeirasu za njegovo dovođenje iznosi 35 miliona eura, a s bonusima bi transfer mogao dostići i 60 miliona eura.

Endrick je pred transfer do decembra na 14 utakmica za prvu tim Palmeirasa zabio čak devet golova uz jednu asistenciju. Brazilski mediji i stručnjaci tvrde da se od Ronalda nije pojavio takav golgeter, a sam Ronaldo je otišao toliko daleko i pred prošlogodišnje SP u Kataru rekao da bi ga Tite trebao voditi u Katar.

Međutim, nakon dogovorenog transfera Endrick više nije tako uspješan. U 2023. godini odigrao je deset utakmica, a ono što je zanimljivo nije se upisao u listu strijelaca.

Problem u realizaciji ostavio je traga na ovog tinejdžera, koji je u sinoćnjoj utakmici protiv Bragantina teren napustio u 60. minuti, a zatim je na klupi majicom prekrio glavu i zaplakao.

- Da, istina je, pokrio je lice jer je plakao. Ja mu nisam otac, ali trebao sam ga zagrliti - rekao je trener Abel Ferreira nakon utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.