open-navfaktor-logo
search
"Sljedeća faza"
Netanyahu posjetio vojnike na granici Gaze: "Spremni smo"
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu danas je u pancirnom prsluku posjetio vojnike stacionirane kod granice s Gazom, a snimak i fotografije su objavljene na njegovom Twitter profilu.
14.10.2023. u 17:32
get url
text

- Sa našim borcima na prvoj liniji u Pojasu Gaze. Spremni smo - stoji u objavi.

On na objavljenom snimku, navodno, jednom od vojnika govori kako "stiže sljedeća faza". 

Rok koji je izraelska vojska dala Palestincima da napuste sjeverni dio Gaze je prošao. Najavili su žestoke napade na Hamas.

VEZANI TEKST - Izrael nastavlja raspoređivanje oklopnih vozila na granici s Gazom

Tokom proteklih sati snimljeno je kako se izraelske trupe premještaju s artiljerijom i tenkovima bliže Gazi.

Poručili su kako će u sve one koji se pojave na granici kod Gaze pucati.

Izraelska vojska dala je Palestinskom Crvenom polumjesecu rok da danas do 16 sati po lokalnom vremenu (13 GMT) evakuiše bolnicu Al-Quds u blokiranom pojasu Gaze, javila je Anadolija.

Palestinski Crveni polumjesec u saopćenju je naveo da je izraelska vojska prvo upozorila da bolnica Al-Quds u Gazi treba biti evakuisana do 6 sati ujutro, a da je potom poslala novu poruku, dajući rok do 16 sati po lokalnom vremenu.

Palestinski Crveni polumjesec je naglasio da više pacijenata prima uslugu intenzivne njege u toj bolnici.

- Bebe su u inkubatorima, a stotine civila su se tu sklonile. Evakuacija nije moguća - navodi se u saopćenju Crvenog polumjeseca Palestine.

U saopćenju je dalje navedeno da desetine hiljada Palestinaca odbijaju napustiti svoje domove na sjeveru Gaze zbog izraelskih napada.

Crveni polumjesec Palestine pozvao je svjetske lidere, međunarodnu zajednicu i Ujedinjene nacije (UN) da zaustave odluku Izraela o evakuaciji bolnice i da intervenišu kako bi osigurali sigurnost te ustanove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.