open-navfaktor-logo
search
Stižu prijetnje
Oglasio se advokat policajke Dženane koju prozivaju za vezu sa monstrumom iz Gradačca
Dženana Selimović i Lejla Numanović zadnjih su deset dana najomraženije osobe u regiji. Sutkinja Lejla Numanović jer je odbila izreći mjere zabrane kojima se Nerminu Sulejmanoviću zabranjuje pristup Nizami Hećimović, policajka Dženana jer je, tvrde u Gradačcu, baš ona Sulejmanoviću otkrila Nizamino skrovište.
16.08.2023. u 08:28
get url
text
Dženana Selimović, Gradačac, policajka
Dženana Selimović, Gradačac, policajka

VEZANI TEKST - Tijelo ubijene Nizame Hećimović deseci ljudi u koloni nosili od porodične kuće do džamije

Oba su postupka, optužuje se, posredno doveli do brutalnog ubistva Nizame Hećimović, koju je nevjenčani suprug i otac njihove devetomjesečne kćeri, pretukao do neprepoznatljivosti i potom ju u prijenosu na Instagram uživo, smaknuo metkom u čelo. Zajednička kćerka za to je vrijeme ležala i plakala u majčinoj krvi na podu terase vikendice u Sibovcu pored Gradačca.

Jutarnji list uspio je doći do prozivane Dženane, koja je na ljetovanju u Italiji i danas ujutro se vraća u Gradačac. Kad se vrati, čeka ju disciplinski postupak, prijeti suspenzija u PU Gradačac gdje je zaposlena. Ne samo ako je odala Nizamu, dovoljno je već ako je održavala vezu s osobom iz kriminalnog miljea. Nermin Sulejmanović imao je debeli dosje, višestruko je osuđivan za nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, prijavljivan je zbog nasilja u porodici i za pokušaj ubistva. Više godina proveo je u zatvoru u Zenici. Advokat će za Dženanu zatražiti zaštitu 24 sata jer joj je "ugrožen život".

Dženana je odgovorila na poruku kojom je Jutarnji pokazao interes za objavu njene strane priče, rekla je da ona sama na preporuku advokata ne može govoriti i poslala  je broj tuzlanskog advokata specijaliziranog za krivično pravo, Bakira Hećimovića.

VEZANI TEKST - Ko je monstrum iz Gradačca: Međunarodne potjernice, hapšenja zbog droge, nasilje...

On tvrdi da njegova klijentica ne samo da nije odala Nizamino skrovište, nego da nije imala nikakve veze, posebno ne ljubavne, s Nerminom Sulejmanovićem.

- Ono što vam mogu reći je da moja branjenica, Dženana, nije imala nikakav kontakt s osobom koja je izvršila ova teška krivična djela niti je imala bilo kakva saznanja o tome gdje se nalazila osoba stradala u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji s tužilaštvom provode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema nikakvih indicija da je ona imala bilo kakvu vezu s ubicom. Policijska je službenica u Gradačcu, mjesto je malo i svako svakog zna pa se tako zna i da je ona uzorna službenica protiv koje nikad dosad nije poveden disciplinski postupak. Tvrdimo da ona nije nikome dala nikakve informacije o žrtvi, niti je, uostalom, ona bila raspoređena na radno mjesto gdje bi raspolagala takvim podacima – rekao je za Jutarnji advokat istog prezimena kao što se prezivala ubijena Nizama, Hećimović.

Dženana Selimović je, prema pisanju medija, trenirala u teretani u kojoj je kao trener radio Sulejmanović, a čiji je vlasnik odnio njegovu kćerku s mjesta zločina, o čijoj su brutalnosti pisali i najveći svjetski mediji.

Zbog objava na Dženaninom Facebook profilu, koje su redom o zlostavljanju žena, u Gradačcu ima i onih koji vjeruju da je i ona bila jedna od njegovih žrtava.

Pogledajte profil, objava za objavom o zlostavljanim ženama.

Zbog ovakvih objava ima i onih koji vjeruju da je i Dženana osjetila Sulejmanovićem bijes. Iako ona tvrdi, a to je rekao i advokat, da nije uopće ni imala vezu s okrutnim ubicom, sudeći prema komentarima ispod njenih objava, niko u to ne vjeruje. Uz vrijeđanja i psovke, u komentarima se, kaže njen advokat, poziva na "Dženanin linč".

Bakir Hećimović

- Neosnovano ju linčuju i mediji. Sve je to neosnovano do trenutka dok ne bude barem indikativnih dokaza da je uopće imala kontakt sa Sulejmanovićem. Pišu i da je pobjegla u Italiju, međutim ona je na godišnjem odmoru i 16. augusta će se redovno javiti u svoju Policijsku stanicu Gradačac i redovno nastaviti sa svojim zadacima. Ako se uspostavi da Dženana nije imala nikakve veze s ubicom, pokrenut ćemo niz tužbi u njenom interesu – kaže advokat.

- Mojoj se branjenici prijeti životom i rano ujutro ću kontaktirati Tužilaštvo tuzlanskog kantona i zatražiti da dobije zaštitu 24 sata i to od strane pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu i to sve dok se ne utvrdi je li ona za bilo šta odgovorna što joj se stavlja na teret. Njen je život u ovom trenutku ugrožen - rekao je advokat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.