open-navfaktor-logo
search
Ostali se razbježali
Tuča u Bosanskoj Dubici: Povrijeđeno šest migranata iz Afganistana, Pakistana i Bangladeša
Policijskoj upravi Prijedor danas oko 12.20 sati, prijavljeno je da je u mjestu Međeđa, opčina Bosanska Dubica, došlo do međusobnog sukoba migranata, te da je više osoba povrijeđeno.
18.10.2020. u 16:19
get url
text

Utvrđeno je da je u sukobu ilegalnih migranata porijeklom iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša, povrijeđeno šest osoba. Tri migranta sa teškim tjelesnim povredama prevezena su u JZU Bolnica Bosanska Gradiška, dok su tri lakše povrijeđena migranta vozilom hitne pomoći prevezeni u Dom zdravlja Bosanska Dubica, gdje im je ukazana medicinska pomoć.

O navedenom je obaviješten Terenski centar za strance Banja Luka i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, po čijem nalogu se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rsvjetljavanja okolnosti sukoba i nanošenja tjelesnih povreda.

Na licu mjesta, gdje se trenutno nalazi više desetina migranata, u toku je uviđaj, a pripadnici Jedinice Žandarmerije PU Prijedor, zajedno sa pripadnicima Granične policije BiH, tragaju za migrantima koji su nakon sukoba napustili lice mjesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.