open-navfaktor-logo
search
Borba protiv COVID-19
Turska: Ulice, trgovi i šetališta pusti zbog potpunog zatvaranja
Ulice, trgovi i šetališta u gradovima u Turskoj danas su pusti zbog mjere potpunog zatvaranja koja je donesena u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Fotoreporteri AA zabilježili su prazne ulice u više gradova u Turskoj, dok su gužve samo na policijskim punktovima gdje se kontrolišu dozvole za putovanja.
01.05.2021. u 15:40
get url
text

Ulice i šetališta turske metropole Istanbula danas su također ostali pusti zbog mjere potpunog zatvaranja. Odluka o potpunom zatvaranju u cijeloj Turskoj, uvedena zbog pogoršanja epidemiološke situacije, na snagu je stupila u četvrtak u 19 sati, a trajati će sve do 17. maja. 

U okviru novih epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije COVID-19, međugradska putovanja moguća su samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza mogu saobraćati uz 50 posto kapaciteta. Svi poslovni subjekti su obustavili poslovanje izuzev organizacija koje su izuzete odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova Turske. Obustavljeno je izvođenje nastave u školskim ustanovama, a svi ispiti su odgođeni. Lanci marketa biće zatvoreni nedjeljom, a ostalim danima radit će samo u određeno vrijeme.

{$galerijaFotografija}

turska ilustracija.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.