open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Ženu šakom udarao u glavu, plačući je molila da prestane: Mostarcu određen pritvor zbog nasilja u porodici
Mostarcu Adisu Š. (51) određen je pritvor u trajanju od najduže mjesec dana zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilja u porodici, saopćeno je danas iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.
17.08.2023. u 17:31
get url
text

- Osumnjičenom Adisu Š. se stavlja na teret da je 15. augusta ove godine, oko 1.15 sati u Mostaru, u naselju Prigrađani, u alkoholiziranom stanju ušao u kuću, koju duži vremenski period koristi s vanbračnom partnericom S. K., te da je, dok je oštećena spavala u dnevnom boravku, na nju galamio, počeo lupati i razbijati stvari i predmete po kući.

Zatim je oštećenu polio vodom, da bi je potom desnom šakom udario u predjelu lijeve strane glave, nastavljajući s galamom i vrijeđanjem. Kada se oštećena sklonila u spavaću sobu, ušao je za njom, te ponovno fizički nasrnuo na nju, udarajući je šakom u predjelu glave, za koje vrijeme je oštećena plačući molila da je ne udara - navedeno je u saopćenju.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Adisu Š. jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

U saopćenju je istaknuto da je Adis Š. povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog istog krivičnog djela već je bio u zatvoru.

- Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji s Policijskom upravom Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.