open-navfaktor-logo
search
Željo pali motore
Ćorić i Rahmić složni: Cilj je da vidimo evropskog Želju
25.06.2024. u 12:07
get url
text
Denis Ćorić, novi trener Željezničara i sportski direktor Elvir Rahimić, predstavili su plan i program priprema Plavih za narednu sezonu.  
Ćorić iza sebe ima uspješnu sezonu u Posušju, izabran je za najboljeg trenera bh. elite, a nada se da će i istom ritmu nastaviti i na Grbavici.
Večeras za 18 sati zakazan je prvi trening Želje, što će označiti i start priprema za novu sezonu.
- Nadam se da ćemo naći najbolje rješenje za Štilića i Cocalića. Ja kao trener bih volio da imam takve dvije ljudske veličine. Što se tiče plana priprema, današnjom prozivkom ulazimo u novu sezonu. Razgovaramo sa dosta igrača. Polahko pravimo ekipu, nadam se da će sve biti okej - kazao je novi trener Plavih Ćorić.
- Želim rad, red i disciplinu i jedan profesionalan odnos. Želim kao trener, sportski direktor i svi ljudi u klubu da gledamo Želju čvršćeg i hrabrijeg. Vjerujem uz dobar rad da ćemo gledati Želju dobrog. Da obećavam nešto neću i ne želim,  vrijeme će pokazati gdje će nas odvesti.
Što se tiče cilja, ne želim davati bombastične izjave. Želim red, rad i disciplinu. Znamo šta ne bilo prošle sezone, ne želimo da se to ponovi. Ako se sve posloži napravit ćemo dobre stvari - poručio je Ćorić.
Riječ je potom dobio i Rahimić.
 - Obavili razgovor sa starijim igračima i odlučili smo da će oni biti dio nas. I Cocalić i Štilić, da će ostati u Želji. Pokušat ćemo da Štiliću i Caocaliću nađemo mjesto gdje najbolje mogu pomoći FK Željezničar. Oni su dio nas, dio naše porodice - rekao je Rahimić, pa nastavio:
- Želimo jednu stabilizaciju kluba kako u marketinškom, tako i finansijskom segementu. Ono što se radilo prije, neće se raditi dok smo mi tu. Cilj je da vidimo evropskog Želju. Nismo zatekli dobro stanje u klubu, tu smo da ispravimo to.
Dino Đurbuzović je legenda kluba, ostao je kao naš savjetnik - rekao je Rahimić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.