open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno sa Tušnja
Sloboda dobila licencu za Premijer ligu BiH
AUTOR: Faktor
18.06.2024. u 15:14
get url
text
Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle dobio je licencu za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2024/25.
Potvrdio je to klub sa Tušnja na svojoj zvaničnoj stranici.
- U sklopu vanredne primjene sistema licenciranja klubova FK Sloboda Tuzla podnio je zahtjev za učešće u takmičenju Premijer liga BiH za sezonu 2024/2025, a prilikom predmetnog razmatranja ustanovljeno je da su ispunjeni svi uslovi.
Prvostepena komisija je pregladala izvještaj šefa Odjela za licenciranje klubova te izvjšetaje eksperata za pojedine kriterije, te je nakon uvida u cjelokupnu dokumentaciju utvrđeno da FK Sloboda Tuzla dostavio sve potrebne dokaze kojim se potvrđuje ispunjenost svih obaveza iz kriterija propisanih Upustvom za dostavu dokumentacije po svim kriterijima u postupku licenciranja klubova za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2024/2025.
Prvostpena komisija za licenciranje u sastavu Fuad Mešanović, predsjednik, Srđan Lalić, prvi podpredsjednik, te članovi Miroslav Kodžoman, Maid Delić i Josip Čolić na sjednici koja je održana 18. juna 2024. godine donijeli su Odluku da se FK Sloboda iz Tuzle izdaje licenca za učešće u takmičenju Premijer liga BiH za sezonu 2024/2025 - saopćeno je iz FK Sloboda.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.